Witam, dobrym sposobem na zarabianie na blogu. Biznes polega na tym że prowadzimy profesjonalny często ekspercki blog, a nasze zyski zależą od zainteresowania(liczby odwiedzin). Ja szukam dobrego tematu na takowy blog, a Wy już macie takowe blogi.
Dokładnie. Blog musi mieć ruch. A ruch można zdobyć poprzez pozycjonowanie stron albo kampanie adwords. Jedno i drugie trochę kosztuje. Przygotuj się na koszty z tym związane.
A można na oko podać ile można zarobić na blogach (np. na reklamach) jak dziennie odwiedzi nas 1000 uzytkowników ??? Czy blogowcy tylko na reklamach zarabiają ???
Jest pewien bloger w Polsce, który jak twierdzi prowadzi kilkadziesiąt blogów. Podobno zarabia kilkaset tys zł/miesiecznie. Nie osiągnąłby tego gdyby nie stosował pozycjonowania - bo tylko wyszukiwarki generują przyzwoity i stały ruch.
Żeby zarobić na blogu, trzeba poświęcić mu naprawdę sporo czasu. Nie wystarczy go założyć i wrzucić na niego kilka reklam. Trzeba stworzyć stronę ciekawą i przyciągającą czytelników, a to wbrew pozorom wcale nie jest takie łatwe.
Kiedyś tutaj widziałem sporo porad, dotyczących zarabiania na blogu http://zarabianie-na-blogu.pl/
Też mnie interesuje ten temat, ale największy problem mam z wyborem tematyki bloga. Próbowałem już robić coś z zakresu motoryzacji, ale bardzo ciężko przebić się, konkurencja jest nie do pokonania dla małego blogera. Teraz myślę o bardziej specjalistycznej gałęzi.
Ja często przeglądam blogi i wydaję mi się, że nie jest to prosta sprawa zarabiać na blogu. Tym, którym naprawdę się udało osiągnąć sukces założyli bloga z pasji. Mieli wiedzę i rozwijali się wraz z prowadzeniem bloga. Moim zdaniem niezwykle ważna jest jakość bloga tzn. szata graficzna,zdjęcia i tekst. Często zdarza się tak, że zdjęcia są super ale już test pozostawia wiele do życzenia.
Problem jest taki, że blogów jest teraz jak grzybów po deszczu: całe zatrzęsienie i żeby się przebić, trzeba już niestety zainwestować choćby w reklamę...to już nie czasy, że się robiło nic i brało kaskę za reklamy
Prowadzenie dobrego bloga, który będzie poczytny, a tym samym będzie przynosił zyski, wcale nie jest takie proste. Topowi blogerzy, owszem, zarabiają nawet po kilkanaście tysięcy złotych, ale - jak sami twierdzą - pracują po kilkanaście godzin dziennie. Po za tym do swojej popularności dochodzili kilka lat - z reguły na pierwsze wymierne finansowe efekty pracy czekać trzeba ponad rok.
Moja znajoma prowadzi dość popularny blog, ale kasy z tego nie ma żadnej. Dostaje pełno produktów do testowania za free i firmy same Jej przysyłają to, ale o kasie nie ma mowy.
Ewentualną opcją są płatne reklamy, ale to nie takie łatwe.
Żeby móc zarabiać na blogu to trzeba przeżyć długą drogę - żaden reklamodawca nie zacznie się z miejsca ogłaszać na naszym blogu. I powinno się to rodzić z pasji, a nie z chęci zysku.
nie trzeba reklamować w cale bloga... gadacie głupoty. Wystarczy prowadzić bloga z sensowną unikalną treścią.. Wstawiać co dziennie nowe artykuły a sam się wypromuje w internecie.
Prowadzę 3 blogi, mam na nich reklamy adsense. Ok. 1200 wejść dziennie łącznie na 3 blogi. Zarabiam ok. 300 zł miesięcznie z adsense, od czasu do czasu jakiś wpis sponsorowany. Blogi to fajna sprawa, coś tam kapie no i zawsze można to w przysżłości rozwinąć w np. portal, czy jako zaplecze pozycjonerskie dla innego e-biznesu.
Mam znajomą, która przypadkiem dorobiła się na napisaniu książki. Wydała ona ciekawą książkę dla dzieci. Pracowała przez wiele lat z dziećmi i rozumiała ich potrzeby. Zrobiła to w sposób niekonwencjonalny i z bardzo ciekawym pomysłem. Gdy już cały materiał miała gotowy, nie do końca wiedziała gdzie się udać by opublikowano jej książkę. Wtedy z pomocą wkroczyłem ja. Dałem jej namiary na https://www.rozpisani.pl/km-wydaj-ksiazke Teraz prowadzi własnego bloga i nieźle sobie żyje. Cieszę się z jej sukcesu i z tego ,że się do niego przyczyniłam.
Próbuję założyć swoją pierwszą stronkę, ale wcale nie jest to takie proste. Chciałbym,zeby to była strona, cos na wzór CV/. Nie wierzę, że można na tych blogach zarabiać . Jak ktoś chce to tutaj mozna zakładać strony za darmo http://dzr.pl
Żeby naprawdę zarabiać na blogu, trzeba być ekspertem w danej dziedzinie. Jeśli szukasz takiej pomysłu na bloga na forum, to ekspertem raczej nie jesteś. W takim przypadku szkoda czasu.
najlepiej zacząć na jakiejś darmowej platformie blogowej, a zwłaszcza takiej, gdzie tworzą się wręcz społeczności:) jak zbierzesz społeczność to łatwiej wtedy wystartować na swojej domenie.
Jak już napisano:
nie jest to łatwe nie wystarczy tylko blog trzeba promować trzeba wiedzieć o czym się pisze bo czytelnicy szybko zweryfikują Twoją wiedzę.
Żeby blog mógł na siebie zarabiać to naprawdę musi baaardzo dobre treści mieć. Ale takie wybitne i mnóstwo czytelników, a na to trzeba pracować bardzo długo, mieć dobry pomysł i odpowiednio to wszystko prowadzić. Także też nie polecam....
_______________________ Jeśli chodzi o samochód to warto zdecydować się na geometrię zawieszenia Zabrze: http://www.serwistoyoty.pl/przeglad
Wtam ja wam polecam zarabianie na stronie www.darmoweprezenty.pl na której można zarabiać w szybki i prosty sposób np. inwestując w mbak masz 10% zysku po 55 dniach, a inwestując w lokatę masz 4 % zysku po roku. gwarancja zysku jest umowa cywilno prawna na dzierżawę powierzchni reklamowej,bądz wejść w listę zadań gdzie jest mnóstwo zleceń.polecam,link http://www.darmoweprezenty.pl/reflink/1683
Blog to dobry pomysł na zarabianie. Jednak najwięcej można zyskać zakładając profesjonalny blog. Do tego potrzebna jest swoja domena oraz hosting. Można oczywiście wybrać darmowy hosting, ale to wiąże się z reklamami. JA polecam kupić dobry hosting w przystępnej cenie. Ostatnio trafiłem na hostingowo.pl i jestem zadowolony. Support działa bez zarzutu, a sam serwer jest szybki i stabilny. Cena również zachęca do wspłópracy.
Najważniejszy jest pomysł,takie rzeczy jak pozycjonowanie są oczywiście potrzebne, ale bez pomysłu i dobrego wykonania nawet njalepsze kampanie marketingowe nie pomogą