Myślę, że to pomyłka. Powinnaś się w tym względzie poradzić prawnika. _______________________________________________________________________________________________________ Sarbinowo domki
Zgodnie z art. 251 § 1 kodeksu pracy zawarcie kolejnej umowy o pracę na czas określony jest równoznaczne w skutkach prawnych z zawarciem umowy o pracę na czas nieokreślony. Jednak muszą zajść specjalne przesłanki określone w omawianym przepisie.
A wiecie może jak się ma staż pracy a wykształcenie? Chodzi mi tu przede wszystkim o dni urlopu. Czy zdobywając tytuł naukowy ma się więcej dni urlopowych ? A co za tym idzie staż pracy ?
Myślę że dni urlopowe zależą od pracodawcy. Tytuł naukowy nie ma tutaj większego znaczenia, znaczenie ma to gdzie pracujesz. Umowa na czas nieokreślony wiadomo jest najlepsza i życzę każdemu żeby na takiej umowie pracował
Ostatnio zmieniony 25 mar 2015, 14:42 przez Serk, łącznie zmieniany 1 raz
Niestety teraz coraz więcej pracodawców przychyla się do podpisywania umowy o dzieło, a wiadomo, jest to mało korzystne dla potencjalnego pracownika. Umowa o pracę na czas nieokreślony to najlepsze i najpewniejsze rozwiązanie.
Powinnyśmy jednak walczyć z "systemem"... Umowa o dzieło powinna być tylko i wyłącznie w określonych warunkach, a nie w większości przypadków dla studentów, czy też osób rozpoczynających pracę...
Niestety, pracodawcy coraz częściej wolą podpisywać kilka umów o dzieło zamiast umowy o pracę. Mniej zobowiązań, ale niestety gorzej dla pracownika.. ja unikam takich umów. Bez sensu
Umowy śmieciowe będą zawsze. Według mnie powinny być, ale wybór najlepiej jakby należał do pracownika. Chce zarabiać więcej to ma o dzieło, chce normalnie to ma umowę o pracę. Taki podział byłby chyba najlepszy